Het beste idee voor Welgelegen 2020 **Doe mee met jouw super idee!**

IMG 111945505757

De uiterlijke inleverdatum van 'Het beste idee voor Welgelegen' is nu 6 november 2020. Heb je een super idee voor de wijk? Doe mee! Mail jouw idee naar info@welgelegen-utrecht.nl. 

 

Voor het 3e jaar op rij zijn wij op zoek naar Het beste idee voor Welgelegen. Want dat er geweldige ideeën zijn, is wel duidelijk geworden. Amerentkse Koopman verzamelde allerlei objecten van ondernemers en bewoners uit de wijk voor haar project Tafelen in Welgelegen. Collectief De Strakke Hand heeft de toegang tot de wijk aan de Pijperlaan smoel gegevens, door de prachtige muurschildering op het ibis hotel.

Laat je inspireren door deze voorbeelden, maar laat je er niet door beperken. Ideeën hoeven niet perse betrekking op de buitenruimte te hebben. Als ondernemerscollectief hebben wij nagedacht over waar wij in 2020 in Welgelegen aandacht aan willen geven en we kwamen tot deze 5 thema’s, die we graag terugzien in jullie ideeën:

 

 • Duurzaamheid
  Je koffiezetapparaat doet het niet, je fiets heeft een lekke band, je broek is gescheurd, natuurlijk kun je het vervangen, maar waarom niet de levensduur ervan verlengen? Repareren of recyclen zijn hier mooie voorbeelden van. Heb jij in je gezin of in jouw bedrijf hier of een ander duurzaam idee hoe wij door hergebruik ons steentje kunnen bijdragen aan een mooiere wijk en een schoner milieu? Breng je idee naar voren." 
        
 • Werkgelegenheid

  Je hebt een plan voor het algemeen nut van de wijk, maar simpelweg niet de tijd om het uit te voeren, of wel het idee maar niet de kennis of kunde. Dan kun je ook iemand inhuren. En natuurlijk het liefste iemand uit de wijk.  Heb je binnen je eigen bedrijf een idee dat nuttig is voor Welgelegen en wil je daar extra hulp voor aantrekken: denk hier ook eens aan mensen die wat meer afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Mensen met een handicap of wellicht Wajongers. En wellicht kunnen we in Welgelegen een beroep doen op een aantal vrijwilligers die als een soort buurtconcierge willen functioneren en daarvoor een vrijwilligersbijdrage (max 1700 euro per jaar) kunnen ontvangen. Fijn voor met name de ouderen in de wijk.

 • Sport

  Onze maatschappij wordt steeds drukker. Mensen hebben steeds meer moeite om een gezonde en vitale leefstijl vol te houden en kunnen moeilijk ontsnappen aan de vicieuze cirkel van te weinig bewegen, te veel en ongezond eten en te veel stress.

  Ziet u mogelijkheden om in het groene Welgelegen deze cirkel te doorbreken en bewoners en werkenden in Welgelegen te helpen om zichzelf een langdurige vitale leefstijl aan te meten? Kom met je plannen en meldt je aan voor “Het beste idee van Welgelegen 2020”.

 • Samenwerking, verbinding

  Het Ondernemerscollectief Welgelegen is opgericht vanuit de bedoeling om ondernemers met elkaar te verbinden om zodoende de werk-, woon- en leefbaarheid blijvend te verbeteren. In een wereld waarbij we meer bekend en bevriend lijken met ‘digitale vrienden all over the world’ dan met onze eigen buren, willen wij als collectief het contact en de verbinding met de eigen buren graag stimuleren. Dus heb je gave ideeën om mensen in Welgelegen (en wellicht met mensen daarbuiten) met elkaar te verbinden, dan dagen wij je uit deze uit te werken en in te sturen voor ‘Het beste idee voor Welgelegen’. Let’s connect!

 • Identiteit, eenheid

  Wie is Welgelegen? Of zeg je liever Wat is Welgelegen? Wat bindt ons? De wijk heeft een prachtige agrarische geschiedenis en verandert momenteel in een rap tempo, met zoveel nieuwe bewoners, die zich hier ook graag thuis willen voelen. Waar dat toe leidt, kun je ook zelf bepalen, want wat voor wijk wil jij dat Welgelegen wordt? Of misschien wil je juist dat sommige dingen niet veranderen. Is het gezelligheid wat je prettig vindt of dat mooie groen? Laat je ideeën de vrije loop en zet ze samen met het OCW om in actie.

 

Als je een idee wilt inleveren houd dan rekening met het volgende:

 

 • Het idee past binnen één of meerdere van de thema’s hierboven;
 • Dien je idee in vóór 6 november 2020 via info@welgelegen-utrecht.nl;
 • Onderbouw je idee met een beknopt plan, eventueel beeldmateriaal en een begroting (1 A4 is voldoende);
 • Beschrijf vooral ook wat je idee bijdraagt aan een mooiere, leukere omgeving van Welgelegen;
 • Het maximaal te besteden bedrag is € 10.000,-. Ideeën met een lager bedrag zijn ook van harte welkom natuurlijk;
 • Het idee moet binnen 1 kalenderjaar na toekenning zijn uitgevoerd.

 

Heb je vragen of wil je even overleggen? Mail ons dan op info@welgelegen-utrecht.nl, we staan voor je klaar!

 

IMG 111945505260