Onthulling Tafelen

Utrecht-West toont groene parels tijdens wijkevent ‘Mooi & Groen’ op 12 september

 

Van een wormenhotel tot een biologische buurttuin tot kunstzinnige duurzame picknicktafels: Utrecht-West (Lombok, Oog in Al, Welgelegen, Den Hommel, Nieuw-Engeland en Halve Maan) heeft veel verborgen groene parels. Wijkplatform West organiseert op zondag 12 september een wandel- of fietstocht langs diverse mooie plekken in de wijk. Zo kunnen Utrechters kennis maken met diverse prachtige parels.

 

Route langs groene parels in de wijk

Van 14:00 tot 16.30 uur kunnen buurtbewoners en andere Utrechters lopend of op de fiets diverse groene parels in de wijk West bezoeken én bewonderen. Vrijwilligers en initiatiefnemers staan dan klaar om uitleg te geven en bewoners op bijzondere manieren kennis te laten maken met de twintig verschillende groene plekken en andere mooie initiatieven in de wijk. 

 

Feestelijke onthulling Tafelen in Welgelegen

Ook vindt om 13:30 uur voor genodigden, als onderdeel van het voorprogramma, de feestelijke onthulling plaats van ‘Tafelen in Welgelegen’ door wethouder Lot van Hooijdonk. ‘Tafelen in Welgelegen’ bestaat uit kunstzinnige duurzame picknicktafels, waarin wel 250 persoonlijke voorwerpen van buurtbewoners verwerkt zijn. Lokale kunstenaars Amerentske Koopman en Rob van Dam zijn de initiatiefnemers. De locatie is aan de groenstroken van de Ravellaan, tegenover de Bartoklaan. Bezoekers zijn welkom om vanaf 14:00 uur aan te sluiten. Dit project is met dank aan Ondernemerscollectief Welgelegen tot stand gekomen.

Onthulling-Tafelen-in-Welgelegen-Utrecht-West-wijkevent-mooi-en-groen

Organisatie

Deze middag wordt georganiseerd door wijkplatform West en heeft als doel de verscheidenheid van de wijk te laten zien aan bewoners binnen en buiten de wijk. Het wijkplatform richt zich op het verstevigen van het netwerk in de wijk en organiseert daartoe diverse verbindende activiteiten. Ondernemerscollectief Welgelegen is ook aanwezig met meerdere groene projecten in Den Hommel en Welgelegen. Dit collectief stimuleert ondernemerschap, samenwerking, sport én duurzame initiatieven in de wijk.

Meer informatie over de groene wandel- en fietstocht op 12 september staat op wijkplatformwest.nl/nieuws/groen. Zie ook www.welgelegen-utrecht.nl/onthulling-tafelen en www.instagram.com/tafelen_in_welgelegen/.

 

 

Foto persbericht Mooi Groen 1. 111899615096