Straatbeeld en riolering meer duurzaam in Welgelegen/Den Hommel

Over de wijk
24 november 2022

Groen straatbeeld en duurzame riolering

 

De gemeente heeft nieuwe schetsen gemaakt van het toekomstig straatbeeld van Welgelegen/ Den Hommel. Zo wordt er meer groen aangebracht én zal de ondergrondse riolering meer klimaatbestendig zijn. Denk hierbij - naast het aanbrengen van meer bomen en planten -  ook aan het aanbrengen van 'wadies', oftewel 'verlaagd groen' om regenwater op te vangen. Maar ook aan gescheiden rioolbuizen voor opvang van schoon regenwater en vuil afvalwater. Al met al heel duurzaam, wat past bij onze pijlers voor de wijk, zowel voor bewoners als ondernemers.

 

Wat vind jij van de nieuwe plannen? De gemeente nodigt je uit je stem te laten horen tijdens de buurtwandeling en of online. Volgende week woensdag 30 november van 16:00-17:30 uur vindt een buurtwandeling plaats. Tijdens deze wandeling wordt over de uitgangspunten en randvoorwaarden, zoals het budget, geïnformeerd. Ook is er dan ruimte om vragen te stellen én mee te denken. Passen deze data je niet? Digitaal reageren kan tot en met 15 december, via: www.denkmee.utrecht.nl/projects/welgelegendenhommel. Meningen worden verzameld in een verslag en besluitvorming zal in het voorjaar van 2023 plaatsvinden. 

 

 

Schermafbeelding 2022 11 24 om 13.26. 111860305690

Groei in elektrisch rijden en opladen auto's

 

Verder constateert de gemeente een groei in het elektrisch rijden en opladen van auto's aan Utrechtse laadpalen. Zo is het stroomverbruik sinds 2017 van deze laadpalen wel vervijfvoudigd! Zie onderstaande afbeelding. Om in de groei en de behoefte aan stroom te voorzien, stelt de gemeente voor extra laadpalen te plaatsen op diverse plekken in de wijk. Zie dit document voor de locaties. En zie www.utrecht.nl/laadpalen. Wat vind jij van de voorgestelde locaties? Wellicht wil je een betere plek voorstellen? Stuur dan uiterlijk woensdag 30 november een mail naar utrechtelektrisch@utrecht.nl.

Schermafbeelding 2022 11 24 om 14.00. 111860304471

Bron: wijkbericht gemeente Utrecht - Utrecht-West, november 2022