Volg het nieuws over de wijk Welgelegen

Afbeelding

Cyberevent Digitaal Veilig Ondernemen 28 maart

Event
2 februari 2023
Dinsdagavond 28 maart vindt het cyberevent Digitaal Veilig Ondernemen plaats in stadion Galgenwaard! Dit event is speciaal voor mkb'ers. Avondvoorzitter Kees van der Spek gaat in gesprek met diverse inspirerende sprekers op het gebied van digitale criminaliteit. Je leert in één avond van experts en slachtoffers hoe jij jouw onderneming kunt beschermen tegen cybercriminaliteit.
Afbeelding

subsidie voor verbeterde toegankelijkheid

Ondernemer
30 januari 2023
Sinds 1 januari 2020 kunnen Utrechtse bedrijven en organisaties subsidie aanvragen bij gemeente Utrecht voor een verbeterde toegankelijkheid. Het betreft specifiek de toegankelijkheid van inwoners met een beperking.
In 2023 is het maximale bedrag verhoogd tot € 40.000 (dit bedrag was voorheen € 20.000).
Afbeelding

Slim melden app gewijzigd

Algemeen
26 januari 2023
Sinds 1 november vorig jaar is het oorspronkelijke 'Slim Melden' van gemeente Utrecht gestopt. Het melden blijft mogelijk, maar de manier waarop is gewijzigd. Het is vanaf nu nóg makkelijker om meldingen te doen. Er hoeft geen categorie meer geselecteerd te worden.
Afbeelding

Nieuwjaarsborrel en seminar OCW

Event
17 januari 2023
Onlangs vond een geslaagde nieuwjaarsborrel van ons collectief plaats in het Ibis-hotel. Historicus Hans-Peter Lassche vertelde over de rijke groene geschiedenis van Welgelegen en Den Hommel. Terwijl fondsmanager Kyra Kasel van Ondernemersfonds Utrecht over de pijlers van het fonds en lokale succesvolle projecten sprak.
Afbeelding

Bezoek wijkwethouder Linda Voortman en wijkspreekuur

Over de wijk
9 januari 2023
Eind vorig jaar bracht wijkwethouder Linda Voortman een bezoek aan Welgelegen ter kennismaking met Belangenoverleg Buurt Welgelegen (BBW). BBW heeft zich voorgesteld als informeel orgaan dat zich inzet voor de gezamenlijke wil van de bewoners om van Welgelegen een fijne, rustige en groene buurt te maken.
Afbeelding

Bouw woontoren Rachmaninoff van de baan

Over de wijk
5 januari 2023
De bouw van de woontoren aan het Rachmaninoffplantsoen is definitief van de baan. Op 8 december 2022 vond in de raadscommissie het debat plaats over het Rachmaninoffplantsoen en de uitkomsten van het KPMG onderzoek. De PvdA stelde een motie op voor het stoppen van het haalbaarheidsonderzoek van 100.000 euro en de Visie Welgelegen leidend te maken voor ontwikkelingen in de wijk Welgelegen.
Afbeelding

Ondernemerscollectief Welgelegen uitgelicht bij OfU

Ondernemer
2 januari 2023
Wat doen de verschillende Utrechtse ondernemerscollectieven van de zogenoemde 'trekkingsgebieden' om ideeën te genereren? Ondernemerscollectief Welgelegen is goed bezig en wordt als voorbeeld uitgelicht bij het Ondernemersfonds Utrecht.
Afbeelding

Plan bouw woontoren Rachmaninoffplantsoen wankelt

Over de wijk
9 december 2022
Het plan van de bouw van de woontoren op het Rachmaninoffplantsoen wankelt. Buurtbewoners waren al geen voorstander van het gemeentelijk plan. Nu twijfelt ook de wethouder Eelco Eerenberg (D66): 'De kans dat dit omstreden bouwproject doorgaat is klein'.
< vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11