Volg het nieuws over de wijk Welgelegen

Afbeelding

Hoe is het toch met de Tafel voor Welgelegen?

4 december 2019
Het kan jullie deze zomer niet ontgaan zijn: Amerentske is begonnen met het maken van de Tafel voor Welgelegen. Ze is samen met Rob van Dam de wijk afgestruind en heeft bij jullie aangebeld om te vragen naar een ding voor de tafel.

In totaal zijn er 251 (!!) spulletjes door jullie gedoneerd. Geweldig! Nu is het grote sorteren en rangschikken begonnen, en ze zijn druk met het maken van proefjes met verschillende materialen.

 

In het najaar is er een boom uitgekozen en gezaagd die gebruikt gaat worden voor de tafel. De boom ligt nu bij de droger in plakken van 80 mm. En onze boom had nog een spannende verrassing in petto. Hij bleek namelijk hol te zijn vanbinnen! In eerste instantie schrokken de ontwerpers maar gelukkig zijn ze creatief genoeg om hier een gave oplossing voor te vinden. Zo is een van de ideeën om de fragmenten te gaan schakelen.

 

Ook is er overleg met de gemeente Utrecht om te kijken naar de beste plaats voor de tafel. We hopen op een plek in Welgelegen die centraal is, in de buurt van groen en ook een beetje zon; een fijne plek om elkaar te ontmoeten!

 

Afbeelding

Mac Repaircafe groot succes!

Event
27 november 2019
Dankzij een bijdrage uit het Ondernemersfonds heeft MacLeasy al twee keer succesvol het repaircafe kunnen organiseren. Kom jij de volgende keer ook langs met je kapotte computer? Op 21 december is de volgeden bij HNK aan de Graadt van Roggeweg.
Afbeelding

Er wordt flink ge-I-ponged in Welgelegen!

26 november 2019
Dankzij Macleasy zijn er meerdere bedrijven en verenigingen verrast met een eigen iPingtafel met logo!
Afbeelding

Licht!

Event
19 november 2019
Is het jou al opgevallen? De feestverlichting brengt ons weer licht in de donkere dagen. Dankzij het Ondernemersfonds hebben we ook dit jaar de donkere plekken rondom onze bedrijven feestelijk kunnen uitlichten.
Afbeelding

Doorkijkje naar vroeger

Algemeen
17 september 2019
Een nieuwe muurschildering op het Ibis-hotel in de Utrechtse buurt Den Hommel geeft een doorkijkje naar de buurt in vroegere tijden. Schilders van De Strakke Hand zijn een week bezig geweest en op het kunstwerk is onder andere een deel van een oude herberg te zien. Dit mooie werk is tot stand gekomen dankzij de prijs die ze wonnen; het beste idee voor Welgelegen.
Afbeelding

Het ondernemersfonds blijft bestaan!

Algemeen
19 juli 2019
Ondernemersfonds Utrecht wordt ook na 2019 doorgezet. Dit heeft de Utrechtse gemeenteraad gisternacht besloten. De voortzetting van het Ondernemersfonds is voor onbepaalde tijd.
Lees hier het volledige bericht
Afbeelding

Het beste idee voor Welgelegen 2019

Event
11 juli 2019
Op 1 juni sloot de inzendingstermijn voor “het beste idee van Welgelegen 2019” We hebben een zevental interessante inzendingen ontvangen. De afgelopen weken hebben de leden van het Collectief kunnen stemmen op de door het bestuur gekozen top 3.

Op 11 juli is bij NDC Den Hommel de winnaar bekend gemaakt. Met een ruime meerderheid van stemmen heeft het idee om het ibis Hotel te verfraaien met een muurschildering van de Strakke Hand gewonnen. Remko Sietsma heeft de symbolische cheque overhandigd aan de directeur van het ibis, Reint van Rooij. Als alles mee zit zal er al op korte termijn begonnen worden met de voorbereidingen. Hou de kale muur in de gaten!

 

De winnares van vorig jaar, Amerentske Koopman, is ondertussen druk bezig met de uitvoering van haar plan. Misschien heb je haar al aan je deur ontmoet? Ze is druk bezig om bij iedereen in de wijk ‘dingen’ te verzamelen om hiervan een tafel te ontwerpen die op een markante plek in de wijk geplaatst zal worden.

  

Afbeelding

Tafelen in Welgelegen

3 juni 2019
Vorig jaar heeft Amerentske Koopman de prijs voor Het Beste Idee voor Welgelegen gewonnen met ‘Tafelen in Welgelegen'. Dit plan is in de uitvoeringsfase beland. In de PDF kan je lezen wat jij kan bijdragen aan de Tafel van Welgelegen.

Download PDF

Voor meer informatie kan je ook kijken op Instagram

< vorige 1 2 3 4 5 6