Volg het nieuws over de wijk Welgelegen

Afbeelding

Doorkijkje naar vroeger

Algemeen
17 september 2019
Een nieuwe muurschildering op het Ibis-hotel in de Utrechtse buurt Den Hommel geeft een doorkijkje naar de buurt in vroegere tijden. Schilders van De Strakke Hand zijn een week bezig geweest en op het kunstwerk is onder andere een deel van een oude herberg te zien. Dit mooie werk is tot stand gekomen dankzij de prijs die ze wonnen; het beste idee voor Welgelegen.
Afbeelding

Het ondernemersfonds blijft bestaan!

Algemeen
19 juli 2019
Ondernemersfonds Utrecht wordt ook na 2019 doorgezet. Dit heeft de Utrechtse gemeenteraad gisternacht besloten. De voortzetting van het Ondernemersfonds is voor onbepaalde tijd.
Lees hier het volledige bericht
Afbeelding

Het beste idee voor Welgelegen 2019

Event
11 juli 2019
Op 1 juni sloot de inzendingstermijn voor “het beste idee van Welgelegen 2019” We hebben een zevental interessante inzendingen ontvangen. De afgelopen weken hebben de leden van het Collectief kunnen stemmen op de door het bestuur gekozen top 3.

Op 11 juli is bij NDC Den Hommel de winnaar bekend gemaakt. Met een ruime meerderheid van stemmen heeft het idee om het ibis Hotel te verfraaien met een muurschildering van de Strakke Hand gewonnen. Remko Sietsma heeft de symbolische cheque overhandigd aan de directeur van het ibis, Reint van Rooij. Als alles mee zit zal er al op korte termijn begonnen worden met de voorbereidingen. Hou de kale muur in de gaten!

 

De winnares van vorig jaar, Amerentske Koopman, is ondertussen druk bezig met de uitvoering van haar plan. Misschien heb je haar al aan je deur ontmoet? Ze is druk bezig om bij iedereen in de wijk ‘dingen’ te verzamelen om hiervan een tafel te ontwerpen die op een markante plek in de wijk geplaatst zal worden.

  

Afbeelding

Tafelen in Welgelegen

3 juni 2019
Vorig jaar heeft Amerentske Koopman de prijs voor Het Beste Idee voor Welgelegen gewonnen met ‘Tafelen in Welgelegen'. Dit plan is in de uitvoeringsfase beland. In de PDF kan je lezen wat jij kan bijdragen aan de Tafel van Welgelegen.

Download PDF

Voor meer informatie kan je ook kijken op Instagram

Afbeelding

Slagbomen bij het IBIS moet leefbaarheid verbeteren

Over de wijk
29 mei 2019
Het Ibis Hotel heeft slagbomen geplaatst. De versperringen moeten ongewenst parkeren, auto-inbraken en overlast tegengaan.

Meer info kan je vinden op de site van het Algemeen Dagblad. 

Afbeelding

Kunstwerk Den Hommel geplaatst

Algemeen
16 mei 2019
Gisteren is in het uiterste puntje van Den Hommel, op het terrein tussen de Bridgebond, NDC Den Hommel en TC Domstad het prachtige beeld '52 dialogen' van Peter van den Akker geplaatst. Het werk van cortenstaal is uitdagend en intrigerend. Het appelleert aan de sociaIe interactie van de activiteiten op dit deel van de Kennedylaan zoals bridge en tennis.
Doordat het beeld is gemaakt van cortenstaal roest de buitenste laag van het werk. Hierdoor komt het werk tot leven: in de zon kan het diverse kleuren reflecteren, maar ook in de regen zal de roestige laag interessante kleuren vertonen. Zelfs met vorst blijft de buitenlaag van het werk continue veranderen.
Afbeelding

Ondernemersfonds krijgt structureel steun!

16 mei 2019
Goed nieuws! Gisteren werd duidelijk dat het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad vraagt om het ondernemersfonds structureel te ondersteunen.

Niet dat er reden tot zorg was over de toekomst van het fonds. Het gaat namelijk goed met OfU. En dus ook met Welgelegen! De ondernemers van Welgelegen hebben elk jaar namelijk de beschikking over een deel van de gelden die het OFU beheert.

 

Meer informatie kan je hier vinden. 

 

Afbeelding

Het beste idee voor Welgelegen 2019

24 april 2019
Meer informatie over Het beste idee voor Welgelegen vind je hier! Klik op het onderwerp voor meer informatie of downloadt de flyer die verspreid is in de wijk.

Download PDF

Onze wijk Welgelegen wordt stapje voor stapje nog mooier en leuker. Door inspanningen van bewoners en ondernemers krijgt Welgelegen meer en meer een eigen gezicht én uitstraling. Het Ondernemerscollectief Welgelegen timmert sinds 2017 hard aan de weg om samen met de ondernemers in de wijk Welgelegen een prettige(r) werkplek te maken. 

 

Het ondernemerscollectief stimuleert en initieert ondernemers in Welgelegen om bij te dragen aan het mooier maken van de Welgelegen. Goede en passende ideeën worden gefinancierd vanuit het Ondernemersfonds Utrecht. 

 

We zijn op zoek naar nog meer goede ideeën!

In 2018 zijn we gestart met ‘Het beste idee voor Welgelegen’. Vanwege het succes (er kwamen 10 ideeën!) gaan we dit initiatief herhalen in 2019. Sterker nog, we gaan er een schepje bovenop doen. Er is dit jaar…..

 

€ 10.000,-

 

beschikbaar voor de beste ideeën die helpen om van Welgelegen een nog mooiere werkplek te maken! Het 0ndernemerscollectief daagt iedereen (ook als je geen ondernemer of bewoner van Welgelegen bent) die Welgelegen een warm hart toe daagt uit om met ideeën te komen. 

 

Als je je idee wil inleveren hou dan rekening met de volgende randvoorwaarden en criteria:

 

  • Vóór 1 juni 2019 moeten je idee zijn ingeleverd; 
  • Beschrijf je idee op maximaal één A4tje met daarbij een uitgewerkte begroting;
  • Beschrijf vooral ook wat je idee bijdraagt een mooiere, leukere werkomgeving in Welgelegen;
  • Vul je beschrijving aan met beeldmateriaal (tekeningen) indien van toepassing;
  • Het maximumbedrag is € 10.000,-. Ideeën met een lager bedrag zijn ook van harte welkom natuurlijk;
  • Je pitcht je idee aan het Ondernemerscollectief;
  • De inbrenger van het idee draagt volledig zelf zorg voor de volledige uitvoering ervan van evt. vergunningaanvragen t/m oplevering of uitvoering;
  • Facturatie gaat altijd rechtstreeks aan het Ondernemersfonds Utrecht.
  • Het idee moet binnen 1 kalenderjaar na toekenning zijn uitgevoerd.

 

Heb je vragen, wil je sparren, mail ons dan op info@welgelegen-utrecht.nl

 

Ken je onze Facebookpagina al?

 

 

 

< vorige 1 2 3 4 5 6