Volg het nieuws over de wijk Welgelegen

Afbeelding

Sfeerverlichting in de wijk

Over de wijk
30 november 2023
Binnen het kader van duurzaamheid is dit jaar besloten, de wijk Welgelegen -Den Hommel, deze winter niet van sfeerverlichting te voorzien. De keuze om de wijk dit jaar wel of niet van sfeerverlichting te voorzien is eerder aan de leden voorgelegd. Zij zagen ervan af voor dit jaar. Volgend jaar houden we dit punt letterlijk tegen het licht. Wil je graag als lokale ondernemer of bewoner wel weer sfeerverlichting in de wijk?
Afbeelding

Cyberboost-sessie voor ondernemers op 28 november

Ondernemer
12 oktober 2023
Een op de vijf ondernemers krijgt te maken met een cyberaanval. Het overkwam bijvoorbeeld een eigenaar van een autoverhuurbedrijf uit Amersfoort. Een hacker brak in op zijn computersysteem, versleutelde bestanden en eiste 6.500 euro losgeld om de bedrijfsgegevens weer vrij te krijgen. Wat zou jij doen bij zo'n cyberaanval? Kom dinsdag 28 november gratis als ondernemer naar de cyberboost-sessie van cybersecurity professionals.
Afbeelding

Duurzaamheidsvergoeding ondernemers MKB

Ondernemer
21 augustus 2023
Kleine Utrechtse MKB-bedrijven krijgen nu tijdelijk een vergoeding voor energiebesparende maatregelen waarmee ook CO2 wordt bespaard. Deze vergoeding van €1.000 tot €1.500 per uitgevoerde maatregel is aan
te vragen op de website van de gemeente Utrecht. Doe je ook mee?
Afbeelding

Oproep beheer opvang Ravellaan

Over de wijk
14 juli 2023
De opvang van vluchtelingen in het pand aan de Ravellaan is tijdelijk uitgesteld. Ook doet de gemeente een oproep naar omwonenden en ondernemers om lid te worden van de beheergroep, met als doel een veilige en leefbare samenleving te bewaken voor zowel vluchtelingen als omwonenden.
Afbeelding

Historie van de wijk

Geschiedenis
27 juni 2023
Historica Anna Wits dook voor ons in de historie van Welgelegen-Den Hommel. Het begon allemaal met een landgoed en een herberg. Lees hier het originele meer uitgebreide verhaal over de historie van Welgelegen en Den Hommel.
Afbeelding

Ronde tafelgesprek 2023

Over de wijk
27 juni 2023
Utrecht bouwt aan de duurzame stad van de toekomst. Wijkbewoners en ondernemers hebben hierbij inspraak, kunnen ideeën aandragen en veel zelf doen. Daar is ook ondersteuning en budget van de gemeente en het Ondernemersfonds Utrecht voor beschikbaar. Hoe gaat dit in de praktijk? En hoe kan het beter? Onlangs vond het dynamische ronde tafelgesprek plaats met diverse betrokken stakeholders. De locatie was bij, waar anders dan de tafels van Tafelen in Welgelegen.
Afbeelding

Jaarverslag Ondernemersfonds 2022

Ondernemer
25 mei 2023
Met gepaste trots presenteert Ondernemersfonds Utrecht haar nieuwe jaarverslag. Net als afgelopen jaar is dit weer een volledig digitaal verslag waarmee we je niet alleen de cijfermatige kant van het jaar willen laten zien, maar ook willen meenemen langs de highlights van 2022. En highlights waren er genoeg, want dankzij 500 grote en kleine, maar stuk voor stuk mooie initiatieven, kleurden de Utrechtse ondernemers de stad.
Afbeelding

Inloopavond en planning werkzaamheden Westelijk Stadsboulevard

Over de wijk
9 mei 2023
De werkzaamheden aan de Westelijke Stadsboulevard zijn in volle gang. Eind mei begint de gemeente haar werkzaamheden in Oog in Al. Denk aan de Pijperlaan, de Joseph Haydnlaan en de Lessinglaan. Zie verder de uitnodiging voor de inloopbijeenkomst over deze werkzaamheden vanavond op 9 mei, en de planning.
< vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13