Volg het nieuws over de wijk Welgelegen

Afbeelding

Welgelegen in Utrecht moet ‘spoedig’ worden herontwikkeld; dit zijn de plannen

Over de wijk
4 april 2024
Welgelegen-Zuid, het gebied tussen de Ravellaan en de Weg der Verenigde Naties in Utrecht, gaat op de schop. Het college van B&W schrijft dat er een noodzaak is het gebied spoedig te herontwikkelen, zodat er onder andere meer woningen in het gebied komen. “Uw raad heeft de noodzaak hiervan herhaaldelijk onderstreept”, aldus het college.

Afbeelding

Geslaagde Lente-Lawaai-Feest 21 maart

Event
25 maart 2024
We kijken terug op een zeer geslaagde Lente-Lawaai-Feest van 21 maart, waarbij Ondernemerscollectief Welgelegen en Belangenoverleg Buurt Welgelegen (BBW) op muzikale wijze aandacht vroegen voor de herinrichting van Ravellaan-Noord! Het verzamelpunt was bij de Tafels van Welgelegen, een kunstwerk door en voor lokale bewoners en ondernemers in de groenstrook van de Ravellaan.
Afbeelding

Lente-Lawaai-Feest op 21 maart voor Herinrichting Ravellaan-Noord

Event
22 februari 2024
Na zo’n 7 jaar van stilstand blijft de herontwikkeling van het Ravellaan-Noord terrein een punt van zorg en frustratie voor zowel bewoners als lokale ondernemers van de wijk Welgelegen. Ondanks de toenemende verloedering in en om het gebied én de groeiende woningnood, is er nog geen vooruitgang geboekt door de betrokken partijen. Het is tijd voor actie: Het Lente-Lawaai-Feest op donderdag 21 maart.
Afbeelding

Gemeente Utrecht wil recht van eerste koop op adressen Ravellaan Noord

Over de wijk
21 februari 2024
Gemeente Utrecht eist van de eigenaar van meerdere percelen en adressen rond de Ravellaan het eerste recht van koop. Dat betekent dat als de eigenaar de percelen wil verkopen, hij dat verplicht eerst aan de gemeente moet aanbieden. Het college trekt dit paardenmiddel uit de kast om meer invloed te krijgen op de ontwikkeling van het gebied. De gemeente meent dat gesprekken met de eigenaar te weinig hebben opgeleverd.

Afbeelding

Statushouders in het Ibis Hotel. Gaan we dat vaker zien in regio Utrecht?

Over de wijk
3 januari 2024
Twee hotels in Utrecht bieden onderdak aan asielzoekers en statushouders, waaronder het Ibis Hotel aan de Bizetlaan. Ook in andere gemeenten probeert het COA ruimte te regelen. Blijven er genoeg kamers over toeristen? Wat vindt de wijk ervan? Zeven vragen en antwoorden.
Afbeelding

Kerstborrel en Het Beste Idee Voor Welgelegen 2023

Event
22 december 2023
We kijken terug op onze geslaagde Kerstborrel van 15 december in de sfeervolle De Bierkantine. Samen met onze voorzitter Remko Sietsma en bestuurslid/penningmeester Bert ter Wal, leden en relaties, blikten we terug op en keken we vooruit naar mooie projecten. Uiteraard vond ook de onthulling van Het Beste Idee Voor Welgelegen 2023 plaats.
Afbeelding

Tijdelijk opvang statushouders in het Ibis Hotel

Over de wijk
20 december 2023
De gemeente Utrecht gaat het komende jaar vijftig statushouders opvangen in het Ibis hotel aan de Bizetlaan. Dat is nodig om de druk op de landelijke asielopvang te verlichten, laat het college weten in een raadsbrief. De gemeente hoopt de statushouders al voor de kerst in het hotel onder te brengen. Ze verblijven daar totdat ze kunnen doorstromen naar andere woonruimte. Donderdag 21 december organiseert gemeente Utrecht een inloopbijeenkomst in het Ibis Hotel.
Afbeelding

Tips vanuit het ondernemersdiner

Ondernemer
4 december 2023
Onlangs vond alweer de derde editie van het Ondernemersdiner van Ondernemersfonds Utrecht plaats. Het thema van de avond was ‘Hoe trek je volle zalen?’. Vele tips zijn gedeeld en uitgewisseld tussen lokale ondernemers, kartrekkers en bestuursleden van trekkingsgebieden, gemeente Utrecht en uiteraard het Ondernemersfonds zelf. Ben je benieuwd naar de tips?
< vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14