Geslaagde Lente-Lawaai-Feest 21 maart

Event
25 maart 2024

Een van de speerpunten van ons collectief is een dynamische diverse wijk te zijn waar het mooi werken én wonen is. Zo vond een samenwerking plaats met de bewonersvereniging Buurtbelangen Welgelegen (BBW) voor het organiseren van een Lente-Lawaai-Feest. Het doel van dit event is verschillende partijen aan te sporen eindelijk met het gebied aan de slag te gaan, om zo de veiligheid en leefbaarheid in de wijk te vergroten. Hiervoor is een bedrag aangevraagd door ons collectief voor het mogelijk maken van het event.

 

Lente-Lawaai-Feest 21 maart

We kijken terug op een zeer geslaagde Lente-Lawaai-Feest van 21 maart, waarbij Ondernemerscollectief Welgelegen en Belangenoverleg Buurt Welgelegen (BBW) op muzikale wijze aandacht vroegen voor de herinrichting van Ravellaan-Noord! Het verzamelpunt was bij de Tafels van Welgelegen, een kunstwerk door en voor lokale bewoners en ondernemers in de groenstrook van de Ravellaan. 

 

Vanaf 17:00 brandde het feest los met knutsel- en tekenworkshops voor kinderen, waarbij zij zelfgemaakte instrumenten knutselden en op de foto gingen met onze vrolijke, kleurrijke Lawaai-Papegaai. Om 17:15 opende actieve bewoonster Laury Masthoff namens de bewonersvereniging BBW het event en benadrukte ze de vertraging van de gemeente-plannen en de noodzaak van de revitalisering na jarenlange stilstand en verloedering van het gebied. Ook las ze een mooi gedicht voor, dat eerder in de reacties op DUIC was geplaatst. Raadsleden Rick van der Zweth (van de Partij van de Arbeid) en Berdien van der Wilt (van D66) namen het woord en deelden ook hun zorgen en steun voor de snelle revitalisering van en bouw van woningen in Ravellaan-Noord. Verder nam projectontwikkelaar mevrouw De Waal het woord en deelde ze mee dat de gemeente het eerste kooprecht heeft geëist. De Waal geeft aan ook graag aan de slag te willen, maar de gemeente is deels oorzaak van de vertraging.

 

Hierna trommelden Utrechtse samba-band Sambacaxi er op los tijdens hun samba-clinic. Buurtbewoners en lokale ondernemers trommelden enthousiast mee met eigen instrumenten. Na deze clinic vond de lawaaiwandeling rondom het gebied plaats, met opzwepende samba-muziek met de Lawaai-Papegaai voorop. De route liep langs de Kanaalweg en Leidseweg via de Bartoklaan terug naar de Ravellaan. Actieve bewoner Thomas Kortekaas nam het voortouw met de leuzen zoals ‘Nieuwe woning gescoord…volgend jaar in Ravellaan-Noord!’ en ‘Nu bouwen in de buurt, het heeft lang genoeg geduurd!’. Na afloop vond een borrel plaats in De Bierkantine voor alle deelnemers, waarbij goed nagepraat werd over het geslaagde event! 

Schermafbeelding 2024 03 25 om 14.25. 111818224575