Volg het nieuws over de wijk Welgelegen

Afbeelding

Bestuurslid gezocht!

Algemeen
23 april 2020
Ondernemerscollectief Welgelegen is actief sinds oktober 2017. Waarschijnlijk heb je al wat van onze projecten gezien, zoals de bloembakken die ieder jaar de straten opfleuren, of de feestverlichting die aan het einde van het jaar het wat gezelliger maken. Maar ook het kunstwerk bij de Bridgebond en de muurschildering op het Ibis hotel. Dit wil niet zeggen dat het hierbij hoeft te blijven, juist nieuwe idee├źn en een frisse blik zijn welkom.
Afbeelding

Doorkijkje naar vroeger

Algemeen
17 september 2019
Een nieuwe muurschildering op het Ibis-hotel in de Utrechtse buurt Den Hommel geeft een doorkijkje naar de buurt in vroegere tijden. Schilders van De Strakke Hand zijn een week bezig geweest en op het kunstwerk is onder andere een deel van een oude herberg te zien. Dit mooie werk is tot stand gekomen dankzij de prijs die ze wonnen; het beste idee voor Welgelegen.
Afbeelding

Het ondernemersfonds blijft bestaan!

Algemeen
19 juli 2019
Ondernemersfonds Utrecht wordt ook na 2019 doorgezet. Dit heeft de Utrechtse gemeenteraad gisternacht besloten. De voortzetting van het Ondernemersfonds is voor onbepaalde tijd.
Afbeelding

Kunstwerk Den Hommel geplaatst

Algemeen
16 mei 2019
Gisteren is in het uiterste puntje van Den Hommel, op het terrein tussen de Bridgebond, NDC Den Hommel en TC Domstad het prachtige beeld '52 dialogen' van Peter van den Akker geplaatst. Het werk van cortenstaal is uitdagend en intrigerend. Het appelleert aan de sociaIe interactie van de activiteiten op dit deel van de Kennedylaan zoals bridge en tennis.
Doordat het beeld is gemaakt van cortenstaal roest de buitenste laag van het werk. Hierdoor komt het werk tot leven: in de zon kan het diverse kleuren reflecteren, maar ook in de regen zal de roestige laag interessante kleuren vertonen. Zelfs met vorst blijft de buitenlaag van het werk continue veranderen.
Afbeelding

Oprichting is bezegeld

Algemeen
13 oktober 2017
Op vrijdag 13 oktober is er door Remko Sietsma, Bert ter Wal en Reint van Rooij een formele klap gegeven op de oprichting van ons ondernemerscollectief. Bij de notaris zijn de statuten ondertekend. In de komende periode zullen jullie van ons horen en is het eindelijk mogelijk om ook daadwerkelijk lid te worden!
Afbeelding

De oprichting is een feit!

Algemeen
15 september 2017
Diverse ondernemers uit Welgelegen hebben op 14 september de regen, die met bakken uit de lucht kwam zetten, getrotseerd en zijn naar het Nederlands Denksport Centrum aan de Kennedylaan gekomen om het Ondernemerscollectief mede op te richten. Nadat de concept Akte van Oprichting was doorgenomen heeft het bestuur mandaat gekregen om de puntjes op de i te zetten en de akte definitief te laten opstellen. Vanaf nu zullen Remko Sietsma van Outing Holland (voorzitter), Bert ter Wal van de Bridgebond (penningmeester), Reint van Rooij van het IBIS Hotel (secretaris), Marina van van Huissteden-Kaspers- TC Domstad (algemeen lid) en Renske Uljee van B&B In het Voorhuis (algemeen lid) het bestuur vormen. Wil je meer weten van ons collectief en hoe je lid kan worden? Mail ons hier!
Afbeelding

Nieuwe secretariaatsmedewerker!

Algemeen
11 mei 2017
Sinds dit voorjaar is de nog op te richten vereniging versterkt met Nicole Coenen- van den Hout. Zij werkt als kunstenaar op Lage Weide en woont in Oog in Al. Hierdoor kent ze Welgelegen erg goed! Naast haar werk als portetschilder ondersteunt ze al jaren diverse organisaties met hand en spandiensten. Voor Welgelegen is ze bezig alles op poten te zetten en helpt ze bij het indienen van aanvragen. Schroom niet een kijkje te nemen op haar website! www.nicolevandenhout.nl
Afbeelding

Animatie over wat het ondernemersfonds is

Algemeen
10 februari 2017
Het ondernemersfonds heeft een mooie animatie gemaakt
< vorige 1 2