Volg het nieuws over de wijk Welgelegen

Afbeelding

Bezoek wijkwethouder Linda Voortman en wijkspreekuur

Over de wijk
9 januari 2023
Eind vorig jaar bracht wijkwethouder Linda Voortman een bezoek aan Welgelegen ter kennismaking met Belangenoverleg Buurt Welgelegen (BBW). BBW heeft zich voorgesteld als informeel orgaan dat zich inzet voor de gezamenlijke wil van de bewoners om van Welgelegen een fijne, rustige en groene buurt te maken.
Afbeelding

Bouw woontoren Rachmaninoff van de baan

Over de wijk
5 januari 2023
De bouw van de woontoren aan het Rachmaninoffplantsoen is definitief van de baan. Op 8 december 2022 vond in de raadscommissie het debat plaats over het Rachmaninoffplantsoen en de uitkomsten van het KPMG onderzoek. De PvdA stelde een motie op voor het stoppen van het haalbaarheidsonderzoek van 100.000 euro en de Visie Welgelegen leidend te maken voor ontwikkelingen in de wijk Welgelegen.
Afbeelding

Plan bouw woontoren Rachmaninoffplantsoen wankelt

Over de wijk
9 december 2022
Het plan van de bouw van de woontoren op het Rachmaninoffplantsoen wankelt. Buurtbewoners waren al geen voorstander van het gemeentelijk plan. Nu twijfelt ook de wethouder Eelco Eerenberg (D66): 'De kans dat dit omstreden bouwproject doorgaat is klein'.
Afbeelding

Update Rachmaninoff-plantsoen: mogelijk alternatieve groene oplossing

Over de wijk
28 november 2022
Het langverwachte KPMG-onderzoek is eindelijk afgerond. Er blijken ‘geen mogelijke gewekte verwachtingen of toezeggingen richting marktpartijen te zijn gedaan, ten aanzien van de mogelijkheden om te komen tot ontwikkeling op het parkeerterrein aan het Rachmaninoff-plantsoen’. Toch wordt van burgers verwacht te accepteren dat de raad onvolledig is geïnformeerd. Belangenoverleg Buurt Welgelegen (BBW) onderzoekt een mogelijk groen alternatief als oplossing!
Afbeelding

Straatbeeld en riolering meer duurzaam in Welgelegen/Den Hommel

Over de wijk
24 november 2022
De gemeente Utrecht heeft nieuwe plannen geschetst voor een groener straatbeeld in Welgelegen/ Den Hommel. Dit is in combinatie met riolering die beter bestand is tegen klimaatverandering, waarbij regenwater apart wordt opgevangen. Dit nieuwe plan zou nóg beter passen in een duurzaam straatbeeld. Wat vind jij, als lokale bewoner en of ondernemer?
Afbeelding

Wat zijn jouw dromen en ideeën voor Welgelegen?

Over de wijk
22 april 2022
Op 12 april vond de geslaagde brainstormsessie plaats met diverse leden van ons ondernemerscollectief in het prachtige Landhuis in de Stad! Vele mooie ideeën zijn naar boven komen borrelen voor de wijk. En zo ook de belangrijke kernwaarden en thema’s. Dit jaar is toevallig ook het lustrumjaar van OCW; we bestaan vijf jaar! Het was dus hoog tijd om onze kernwaarden samen te herzien.
Afbeelding

Electrische laadpalen - Duurzaam Den Hommel

Over de wijk
16 maart 2022
Sindskort sieren elektrische laadpalen het terrein voor NDC Den Hommel en TC Domstad. De Bridgebond en NDC Den Hommel wilden graag laadpalen voor elektrische auto's plaatsen op veler verzoek van bezoekers. Zij gaven eerder aan hun auto ter plekke niet op te kunnen laden. Er bleek te weinig oplaad-capaciteit te zijn op het parkeerterrein.
Afbeelding

Vervanging riolering in combinatie met herinrichting Welgelegen en DenHommel

Over de wijk
8 juni 2021
De gemeente Utrecht gaat binnenkort de riolering en asfalt van straten in Welgelegen en Den Hommel vervangen. Omdat de straten dan toch worden opengebroken, wordt nu onderzocht hoe de omgeving gelijk klimaatbestendig en verkeersveiliger kan worden gemaakt.
< vorige 1 2 3