Volg het nieuws over de wijk Welgelegen

Afbeelding

Oproep beheer opvang Ravellaan

Over de wijk
14 juli 2023
De opvang van vluchtelingen in het pand aan de Ravellaan is tijdelijk uitgesteld. Ook doet de gemeente een oproep naar omwonenden en ondernemers om lid te worden van de beheergroep, met als doel een veilige en leefbare samenleving te bewaken voor zowel vluchtelingen als omwonenden.
Afbeelding

Ronde tafelgesprek 2023

Over de wijk
27 juni 2023
Utrecht bouwt aan de duurzame stad van de toekomst. Wijkbewoners en ondernemers hebben hierbij inspraak, kunnen ideeën aandragen en veel zelf doen. Daar is ook ondersteuning en budget van de gemeente en het Ondernemersfonds Utrecht voor beschikbaar. Hoe gaat dit in de praktijk? En hoe kan het beter? Onlangs vond het dynamische ronde tafelgesprek plaats met diverse betrokken stakeholders. De locatie was bij, waar anders dan de tafels van Tafelen in Welgelegen.
Afbeelding

Inloopavond en planning werkzaamheden Westelijk Stadsboulevard

Over de wijk
9 mei 2023
De werkzaamheden aan de Westelijke Stadsboulevard zijn in volle gang. Eind mei begint de gemeente haar werkzaamheden in Oog in Al. Denk aan de Pijperlaan, de Joseph Haydnlaan en de Lessinglaan. Zie verder de uitnodiging voor de inloopbijeenkomst over deze werkzaamheden vanavond op 9 mei, en de planning.
Afbeelding

Ontwerpwedstrijd: ansichtkaarten Welgelegen /Den Hommel

Over de wijk
13 april 2023
Wedstrijd: ontwerp je eigen mooie Welgelegen / Den Hommel ansichtkaart!
Gebruik je creativiteit. Teken een ansichtkaart of restyle oude en of nieuwe foto’s tot een mooie ansichtkaart! De 4 mooiste ontwerpen drukken we af! Mail je ontwerp naar . De deadline is 15 mei.
Afbeelding

Bezoek wijkwethouder Linda Voortman en wijkspreekuur

Over de wijk
9 januari 2023
Eind vorig jaar bracht wijkwethouder Linda Voortman een bezoek aan Welgelegen ter kennismaking met Belangenoverleg Buurt Welgelegen (BBW). BBW heeft zich voorgesteld als informeel orgaan dat zich inzet voor de gezamenlijke wil van de bewoners om van Welgelegen een fijne, rustige en groene buurt te maken.
Afbeelding

Bouw woontoren Rachmaninoff van de baan

Over de wijk
5 januari 2023
De bouw van de woontoren aan het Rachmaninoffplantsoen is definitief van de baan. Op 8 december 2022 vond in de raadscommissie het debat plaats over het Rachmaninoffplantsoen en de uitkomsten van het KPMG onderzoek. De PvdA stelde een motie op voor het stoppen van het haalbaarheidsonderzoek van 100.000 euro en de Visie Welgelegen leidend te maken voor ontwikkelingen in de wijk Welgelegen.
Afbeelding

Plan bouw woontoren Rachmaninoffplantsoen wankelt

Over de wijk
9 december 2022
Het plan van de bouw van de woontoren op het Rachmaninoffplantsoen wankelt. Buurtbewoners waren al geen voorstander van het gemeentelijk plan. Nu twijfelt ook de wethouder Eelco Eerenberg (D66): 'De kans dat dit omstreden bouwproject doorgaat is klein'.
Afbeelding

Update Rachmaninoff-plantsoen: mogelijk alternatieve groene oplossing

Over de wijk
28 november 2022
Het langverwachte KPMG-onderzoek is eindelijk afgerond. Er blijken ‘geen mogelijke gewekte verwachtingen of toezeggingen richting marktpartijen te zijn gedaan, ten aanzien van de mogelijkheden om te komen tot ontwikkeling op het parkeerterrein aan het Rachmaninoff-plantsoen’. Toch wordt van burgers verwacht te accepteren dat de raad onvolledig is geïnformeerd. Belangenoverleg Buurt Welgelegen (BBW) onderzoekt een mogelijk groen alternatief als oplossing!
< vorige 1 2 3