Oproep beheer opvang Ravellaan

Over de wijk
14 juli 2023

De opvang van vluchtelingen in het pand aan de Ravellaan is tijdelijk uitgesteld. Ook doet de gemeente een oproep naar omwonenden en ondernemers om lid te worden van de beheergroep, met als doel een veilige en leefbare samenleving te bewaken voor zowel vluchtelingen als omwonenden.

 

Uitstel

De komst van vluchtelingen uit Oekraine naar een tidjelijke opvang aan de Ravellaan is met enkele maanden uitgesteld. In mei dacht de gemeente Utrecht nog dat de vluchtelingen vanaf juli het pand zouden bewonen, maar dat wordt pas september.

 

De gemeente meldt in een wijkbericht dat aan omwonenden van het pand, een voormalig kantoor van de vakbondsorganisatie CNV, dat de komst van vluchtelingen 'meer tijd vraagt'. Er wordt namelijk onderzocht of dat er naast de komst van vluchtelingen uit Oekraïne, ook plek is voor 20 alleenstande minderjarige vluchtelingen. In ieder geval blijft de opvanglocatie tot 1 januari 2025 in gebruik.

 

Oproep beheergroep

De gemeente nodigt omwonenden en ondernemers uit de omgeving uit om zitting te nemen in een beheergroep. 'Het doel is  om door samenwerking en tijdige afstemming een veilige en leefbare omgeving te maken voor zowel vluchtelingen als omwonenden', schrijft de gemeente Utrecht. Wil je ook zitting nemen in deze beheergroep? Mail dan naar 

vluchtelingenvragen@utrecht.nl of bel naar 14 030.

 

Bronnen: Algemeen Dagblad en website gemeente Utrecht.