Volg het nieuws over de wijk Welgelegen

Afbeelding

Het beste idee voor Welgelegen 2019

Event
11 juli 2019
Op 1 juni sloot de inzendingstermijn voor “het beste idee van Welgelegen 2019” We hebben een zevental interessante inzendingen ontvangen. De afgelopen weken hebben de leden van het Collectief kunnen stemmen op de door het bestuur gekozen top 3.

Op 11 juli is bij NDC Den Hommel de winnaar bekend gemaakt. Met een ruime meerderheid van stemmen heeft het idee om het ibis Hotel te verfraaien met een muurschildering van de Strakke Hand gewonnen. Remko Sietsma heeft de symbolische cheque overhandigd aan de directeur van het ibis, Reint van Rooij. Als alles mee zit zal er al op korte termijn begonnen worden met de voorbereidingen. Hou de kale muur in de gaten!

 

De winnares van vorig jaar, Amerentske Koopman, is ondertussen druk bezig met de uitvoering van haar plan. Misschien heb je haar al aan je deur ontmoet? Ze is druk bezig om bij iedereen in de wijk ‘dingen’ te verzamelen om hiervan een tafel te ontwerpen die op een markante plek in de wijk geplaatst zal worden.

  

Afbeelding

eerste iPong borrel

Event
3 april 2019
Op 18 april is de eerste iPong netwerkborrel vanaf 16:00 uur bij HNK aan de Weg der Verenigde Naties, waarbij naast netwerken ook kennis wordt gedeeld [er komt een inspirerend spreker] en ontspannen wordt getafeltennist. Je kunt hier niet alleen connecten met andere ondernemers maar ook duurzaam en sportief bezig zijn. Een potje iPong hoort erbij! Er worden lokale duurzame hapjes en drankjes geserveerd. Ook zal er een leuke workshop gegeven worden door de maker van buurtbier die wat gaat vertellen over verschillende biersoorten.
Download PDF
Afbeelding

Kerstborrel

Event
20 december 2018
Het bestuur nodigt alle ondernemers in Welgelegen uit om met ons het jaar af te sluiten en vooruit te kijken wat we samen kunnen gaan realiseren in 2019! Je bent welkom in het ibis hotel op 20 december van 17:00-19:00.

Als je komt kan je ons dit dan mailen?


Tot dan!
Download PDF
Afbeelding

Brommerbios bij Kantien

Event
21 oktober 2018
Op 29 september heeft de Brommerbios voor het eerst een film vertoond bij Kantien, met hulp van een bijdrage uit het Ondernemersfonds.

Het was een prachtige herfstavond waardoor de film buiten bekeken kon worden. Vuurtje erbij, dekentje om, beter kon niet. En dan ook nog zo'n gouwe ouwe als Turks Fruit!

 

Wil je ook genieten van een film op het scherm van de Brommerbios?

Half november staat de volgende gepland. Hou Facebook en deze site in de gaten!

Afbeelding

HET BESTE IDEE VAN WELGELEGEN 2018!

Event
9 april 2018
Welgelegen is een mooi stadsdeel van Utrecht dat niet zo bekend is maar waar het mooi wonen en werken is. Ondernemerscollectief Welgelegen wil de woon- en werkbaarheid van Welgelegen verder verbeteren en doet dit door middels van het initiëren en uitvoeren van initiatieven in de wijk welke gefinancierd worden vanuit het Ondernemersfonds Utrecht.
Download PDF

Eén van de nieuwste initiatieven is HET BESTE IDEE VAN WELGELEGEN 2018. Iedereen (ook buiten de wijk) die een goed idee heeft om Welgelegen mooier, beter, aantrekkelijker, bereikbaarder, etc. te maken is uitgenodigd om mee te doen. Heb je een goed idee mail dan vóór 12 mei aanstaande je idee met een uitgebreide toelichting aan info@welgelegen-utrecht.nl

 

Het budget voor ontwikkeling en uitvoering van het idee is € 5.000,-. De ideeën kunnen zeer uiteenlopend zijn, bijvoorbeeld, de bereikbaarheid, de verbinding tussen mensen, groenvoorzieningen, veiligheid, diversiteit, gezondheid, (sport-)activiteiten, kunst, cultuur, et cetera. Onder alle inzenders zal het bestuur samen met de leden van het ondernemerscollectief bepalen welk idee dit jaar wint. De beloning is eeuwige roem, maar uiteraard vooral natuurlijk de uitvoering van het idee. Uitreiking en bekendmaking is op 23 mei om 17.00hr bij TC Domstad.

 

Dus, denk jij een goed idee te hebben voor Welgelegen, kom maar op en dien het in. Wij kunnen niet wachten om ermee aan de slag te gaan.

 

Namens het bestuur van OCW,

 

Remko Sietsma

(voorzitter)

Afbeelding

Gigantische kerstbomen verlichten Den Hommel

Event
12 december 2017
Dankzij Ondernemerscollectief Welgelegen staan er sinds vorige week twee kerstbomen van 8 meter hoog bij TC Domstad en NDC Den Hommel. Samen hebben we besloten dat het einde van de Kennedylaan wel wat licht kan gebruiken in deze donkere dagen. Alle leden van ons ondernemerscollectief beslissen namelijk mee over hoe wij onze wijk mooier, leuker, vitaler en veiliger kunnen maken.

Op dit moment is er een aanvraag gedaan voor het vervangen van de heggen rondom het IBIS Hotel. De huidige leden hebben tot het einde van deze week om hun stem uit te brengen of dit een aanwinst is voor Welgelegen. Daarnaast zijn er voor een aantal andere projecten (denk aan hanging baskets in het voorjaar) offertes aangevraagd. Zodra deze binnen zijn zullen ook deze projecten ter stemming worden aangeboden.

Over stemmen gesproken, ons collectief is op zoek naar meer goede ideeën voor de wijk. Iedereen – dus ook jij! - kan ideeën bij ons collectief indienen. Gezamenlijk met de leden van ons collectief beoordelen we of deze passen bij onze missie en die van het Ondernemersfonds Utrecht. Als dat zo is kan de financiering vanuit het Ondernemersfonds plaatsvinden.

Hoe dit exact werkt, dat leggen we je graag uit op één van onze bijeenkomsten. Als je lid wordt, word je vanzelf uitgenodigd voor deze momenten.

Oprichtingsbijeenkomst

Event
5 september 2017
Elke ondernemer in Welgelegen (jij dus ook!) draagt namelijk jaarlijks financieel bij aan het Ondernemersfonds via OZB niet-woningen. Wat wil jij dat er met dit geld gebeurt om het werkklimaat in en om Welgelegen verder te optimaliseren? Moet er een kunstwerk komen? Beveiliging? Een schaatsbaan? Bewegwijzering? Of...?

Praat mee en beslis mee. Meld je aan bij ons collectief en kom naar de oprichting op 14 september bij de Bridgebond (Kennedylaan 9). Aanmeldingen:
Download PDF
Afbeelding

Oprichting Ondernemerscollectief stap dichterbij

Event
17 juli 2017
Nog even en dan is het zover, de oprichting van een heus ondernemerscollectief in Welgelegen. Een ondernemersvereniging die de belangen van de ondernemingen in Welgelegen zal gaan dienen. Met een directe lijn naar Het Ondernemersfonds Utrecht wordt dit collectief ook de instantie die aanvragen voor bijdrages uit het Ondernemersfonds zal gaan beoordelen. Dus als je als ondernemer gebruik wil maken van kennis en kunde van collega’s en van de gelden uit het Ondernemersfonds, dan is het zaak om mee te doen, om lid te worden. We willen een nieuwe frisse belangenbehartiger zijn voor ondernemers in Welgelegen.

Op 14 september gaan we officieel van start. Be there!! Zet de datum in de agenda van 15.30 tot 18.00hr!
< vorige 1 2