Volg het nieuws over de wijk Welgelegen

Afbeelding

Nieuwjaarsborrel 2020

Event
15 januari 2020
Op 9 januari hielden we onze jaarlijkse borrel. We nemen dan even de tijd om stil te staan bij het afgelopen jaar en de plannen voor komend jaar. Amerentske en Esther Derkx kwamen vertellen hoe het met hun projecten, de Tafel en de Tunnel, staat bijvoorbeeld. Dit inspireerde de aanwezige ondernemers om onder het genot van een hapje en een drankje te brainstormen over nog meer mooie plannen. Rob van Dam heeft speciaal voor ons een wandeling door de wijk gemaakt en met een frisse kunstenaarsblik naar bijzondere plekken in de wijk gekeken. In bijgevoegde PDF kan je zien hoe hij Welgelegen bekijkt....Klik HIER voor de presentatie van Rob
Afbeelding

Mac Repaircafe groot succes!

Event
27 november 2019
Dankzij een bijdrage uit het Ondernemersfonds heeft MacLeasy al twee keer succesvol het repaircafe kunnen organiseren. Kom jij de volgende keer ook langs met je kapotte computer? Op 21 december is de volgeden bij HNK aan de Graadt van Roggeweg.
Afbeelding

Licht!

Event
19 november 2019
Is het jou al opgevallen? De feestverlichting brengt ons weer licht in de donkere dagen. Dankzij het Ondernemersfonds hebben we ook dit jaar de donkere plekken rondom onze bedrijven feestelijk kunnen uitlichten.
Afbeelding

Het beste idee voor Welgelegen 2019

Event
11 juli 2019
Op 1 juni sloot de inzendingstermijn voor “het beste idee van Welgelegen 2019” We hebben een zevental interessante inzendingen ontvangen. De afgelopen weken hebben de leden van het Collectief kunnen stemmen op de door het bestuur gekozen top 3.

Op 11 juli is bij NDC Den Hommel de winnaar bekend gemaakt. Met een ruime meerderheid van stemmen heeft het idee om het ibis Hotel te verfraaien met een muurschildering van de Strakke Hand gewonnen. Remko Sietsma heeft de symbolische cheque overhandigd aan de directeur van het ibis, Reint van Rooij. Als alles mee zit zal er al op korte termijn begonnen worden met de voorbereidingen. Hou de kale muur in de gaten!

 

De winnares van vorig jaar, Amerentske Koopman, is ondertussen druk bezig met de uitvoering van haar plan. Misschien heb je haar al aan je deur ontmoet? Ze is druk bezig om bij iedereen in de wijk ‘dingen’ te verzamelen om hiervan een tafel te ontwerpen die op een markante plek in de wijk geplaatst zal worden.

  

Afbeelding

eerste iPong borrel

Event
3 april 2019
Op 18 april is de eerste iPong netwerkborrel vanaf 16:00 uur bij HNK aan de Weg der Verenigde Naties, waarbij naast netwerken ook kennis wordt gedeeld [er komt een inspirerend spreker] en ontspannen wordt getafeltennist. Je kunt hier niet alleen connecten met andere ondernemers maar ook duurzaam en sportief bezig zijn. Een potje iPong hoort erbij! Er worden lokale duurzame hapjes en drankjes geserveerd. Ook zal er een leuke workshop gegeven worden door de maker van buurtbier die wat gaat vertellen over verschillende biersoorten.
Download PDF
Afbeelding

Kerstborrel

Event
20 december 2018
Het bestuur nodigt alle ondernemers in Welgelegen uit om met ons het jaar af te sluiten en vooruit te kijken wat we samen kunnen gaan realiseren in 2019! Je bent welkom in het ibis hotel op 20 december van 17:00-19:00.

Als je komt kan je ons dit dan mailen?


Tot dan!
Download PDF
Afbeelding

Brommerbios bij Kantien

Event
21 oktober 2018
Op 29 september heeft de Brommerbios voor het eerst een film vertoond bij Kantien, met hulp van een bijdrage uit het Ondernemersfonds.

Het was een prachtige herfstavond waardoor de film buiten bekeken kon worden. Vuurtje erbij, dekentje om, beter kon niet. En dan ook nog zo'n gouwe ouwe als Turks Fruit!

 

Wil je ook genieten van een film op het scherm van de Brommerbios?

Half november staat de volgende gepland. Hou Facebook en deze site in de gaten!

Afbeelding

HET BESTE IDEE VAN WELGELEGEN 2018!

Event
9 april 2018
Welgelegen is een mooi stadsdeel van Utrecht dat niet zo bekend is maar waar het mooi wonen en werken is. Ondernemerscollectief Welgelegen wil de woon- en werkbaarheid van Welgelegen verder verbeteren en doet dit door middels van het initiëren en uitvoeren van initiatieven in de wijk welke gefinancierd worden vanuit het Ondernemersfonds Utrecht.
Download PDF

Eén van de nieuwste initiatieven is HET BESTE IDEE VAN WELGELEGEN 2018. Iedereen (ook buiten de wijk) die een goed idee heeft om Welgelegen mooier, beter, aantrekkelijker, bereikbaarder, etc. te maken is uitgenodigd om mee te doen. Heb je een goed idee mail dan vóór 12 mei aanstaande je idee met een uitgebreide toelichting aan info@welgelegen-utrecht.nl

 

Het budget voor ontwikkeling en uitvoering van het idee is € 5.000,-. De ideeën kunnen zeer uiteenlopend zijn, bijvoorbeeld, de bereikbaarheid, de verbinding tussen mensen, groenvoorzieningen, veiligheid, diversiteit, gezondheid, (sport-)activiteiten, kunst, cultuur, et cetera. Onder alle inzenders zal het bestuur samen met de leden van het ondernemerscollectief bepalen welk idee dit jaar wint. De beloning is eeuwige roem, maar uiteraard vooral natuurlijk de uitvoering van het idee. Uitreiking en bekendmaking is op 23 mei om 17.00hr bij TC Domstad.

 

Dus, denk jij een goed idee te hebben voor Welgelegen, kom maar op en dien het in. Wij kunnen niet wachten om ermee aan de slag te gaan.

 

Namens het bestuur van OCW,

 

Remko Sietsma

(voorzitter)

< vorige 1 2