Lente-Lawaai-Feest op 21 maart voor Herinrichting Ravellaan-Noord

Event
22 februari 2024

Na zo’n 7 jaar van stilstand blijft de herontwikkeling van het Ravellaan-Noord terrein een punt van zorg en frustratie voor zowel bewoners als lokale ondernemers van de wijk Welgelegen. Ondanks de toenemende verloedering in en om het gebied én de groeiende woningnood, is er nog geen vooruitgang geboekt door de betrokken partijen. Het is tijd voor actie: Het Lente-Lawaai-Feest op donderdag 21 maart.

 

De plannen voor de herinrichting van Ravellaan-Noord werden 7 jaar geleden voor het eerst besproken, maar tot op heden blijft het terrein 13 jaar onaangeroerd. Zowel de gemeente Utrecht als projectontwikkelaar De Waal Beheer geven geen gehoor aan de oproepen voor spoedige actie. Dit leidde niet alleen tot groeiende frustratie en zorgen onder lokale bewoners en ondernemers, maar ook een gevoel van onveiligheid.

 

In reactie op deze stilstand slaan Belangenoverleg Buurt Welgelegen (BBW) en Ondernemerscollectief Welgelegen (OCW) de handen ineen en komen tot actie. Op donderdag 21 maart 2024, de eerste dag van de lente, laten zij zich letterlijk horen en maken ze hun zorgen kenbaar maken met het ‘Lente-Lawaai-Feest’. Zo zorgt Utrechtse sambaband Sambacaxi voor een opzwepende samba-clinic, waarna een optocht door de wijk plaatsvindt mét trommels om aandacht te vragen voor de revitalisatie van Ravellaan-Noord. Bewoner en BBW-lid Daniela: ‘We vinden dat het terrein een onprettige uitstraling heeft. Onbegrijpelijk dat zo’n centrale locatie al 13 jaar wacht op herontwikkeling’. Het is hoog tijd dat de betrokken partijen de urgentie van de situatie erkennen én concrete stappen ondernemen om de herinrichting van dit gebied te realiseren.

 

Datum: donderdag 21 maart 2024

Start: 17:00 uur

Locatie: Verzamelen bij Tafels van Welgelegen (om de hoek bij de Bierkantine, Ravellaan 96).

 

Activiteiten Lente-Lawaai-Feest

17:00-17:30 uur: Muziekinstrumenten knutselen met Lawaai-Papegaai (voor kinderen)

17:15-17:30 uur: Opening door de wethouder, BBW en OCW.

17:30-17:45uur: Sambaclinic door Sambacaxi met instrumenten (voor volwassen en kinderen).

17:45-18:15 uur: Optocht door de wijk met de Lawaai-Papegaai en sambaband

18:15 uur: Afsluitende borrel bij De Bierkantine (Ravellaan 96).

 

BBW en OCW roepen alle buurtbewoners en ondernemers op om op 21 maart deel te nemen aan deze actie en samen te werken aan een leefbare en veilige buurt. Laat je je ook horen? Trommel en wandel met ons mee!

 

 111820982470