10 jaar Ondernemersfonds Utrecht

Event
5 december 2022

Dit jaar viert Ondernemersfonds Utrecht (OfU) haar 10e verjaardag. In deze 10 jaar hebben Utrechtse ondernemers de stad steeds mooier ingekleurd. Samen met het bestuur en kartrekkers van de verschillende trekkingsgebieden werd dit gevierd in Tivoli-Vredenburg. Ondernemerscollectief Welgelegen was hier ook bij aanwezig.

 

Het thema van deze avond was Ondernemers Kleuren Utrecht. Zo werd een ‘Ondernemers kleuren Utrecht’-talkshow gepresenteerd door Sander Schimmelpenninck. Tafelgasten Tom Broekman (CMU), Jony Ferket (oud raadslid) en Alan Grommers (oud fondsmanager) trapten de talkshow af. De ‘tafelheer’ was OfU voorzitter Hans de Leeuw. De tafelgasten in dit eerste blok hadden zich in de afgelopen 10 jaar, elk op verschillende momenten, hard gemaakt voor OfU. Samen praatten ze over de periode van net voor de oprichting van het fonds en het moment waarop het fonds afscheid mocht nemen van de pilot-fase en doorgroeide tot wat het nu is.

 

Ook kwamen specifieke, opvallende projecten aan bod die duidelijk aangeven dat de belangen in de verschillende gebieden heel anders kunnen zijn. Waar in het ene gebied veiligheid een belangrijk thema is, ligt in een ander gebied de focus meer op aankleding, cultuur of duurzaamheid.

 

Direct na het tweede deel van de talkshow kwam fondsmanager Kyra Kasel naar voren om Hans de Leeuw toe te spreken en te bedanken voor al zijn inzet voor het fonds. Aan het einde van dit jaar neemt Hans afscheid als voorzitter. Ronald van Maldegem wordt vanaf januari de nieuwe voorzitter. 

 

Er werd gesproken over de komende jaren. Wat goed is, moet verder worden voortgezet, maar met het volwassen worden van het fonds, mag de focus ook op sommige vlakken verlegd worden. ‘Meer samenwerken’ werd daarbij genoemd. Dat kan, omdat je als gebieden dicht tegen elkaar aan ligt, maar bijvoorbeeld ook op thema.

 

Op welk gebied zou jij OCW meer willen zien samenwerken? Welk thema vind jij als ondernemer/ zzp'er voor Welgelegen en Den Hommel belangrijk?

Schermafbeelding 2022 12 05 om 14.56. 111859350112

Bron: https://ondernemersfondsutrecht.nl/ofu-ondernemersdiner-2022/