Nieuwjaarsborrel en seminar OCW

Event
17 januari 2023

Onlangs vond een geslaagde nieuwjaarsborrel van ons collectief plaats in het Ibis-hotel. Historicus Hans-Peter Lassche vertelde over de rijke groene geschiedenis van Welgelegen en Den Hommel. Terwijl fondsmanager Kyra Kasel van Ondernemersfonds Utrecht over de pijlers van het fonds en lokale succesvolle projecten sprak. Zie deze film voor een compilatie.

 

Leden en voormalige prijswinnaars van Het Beste Idee Van Welgelegen van de afgelopen vijf jaar, en overige relaties waren uitgenodigd. De voorzitter van ons collectief, Remko Sietsma, trapte af met het welkomstwoord én het succesvol terugkijken van vijf jaar Ondernemerscollectief Welgelegen. 

 

Hierna vertelde historicus én verslaggever van U in de Wijk, Hans-Peter Lassche over de rijke geschiedenis van Welgelegen en Den Hommel. Zo was de locatie vroeger heel groen en rijk aan onder andere kersengaarden. Mensen kwamen hier voor hun recreatie, wat men tegenwoordig bijvoorbeeld in Amelisweerd opzoekt. Ook was ooit op de huidige locatie van het Ibis-hotel een herberg gevestigd. Qua ondernemerschap was de wijk hierna bekend van de vele autogarages.

 

Verder vertelde fondsmanager Kyra Kasel over het bestaan van Ondernemersfonds Utrecht en hoe dit fonds de lokale economie stimuleert via OZB niet-wonen. Projecten en samenwerkingsverbanden voldoen vaak binnen een van de pijlers, te weten: 'schoon, heel en veilig', mobiliteit, duurzaamheid, marketing& communicatie, onderzoeks- en advieskosten, gebiedsmanagement en vitaliteit&gezondheid. Denk aan concrete voorbeelden zoals cameratoezicht, maar ook aan de realisatie van verbindende projecten zoals 'Tafelen in Welgelegen'. 

 

Tot slot werd er samen geproost op een mooie toekomst met nóg meer verbindende projecten in de wijk, die de lokale economie stimuleren.

 

Heb je een mooi idee voor de wijk?

Heb je een idee hoe de lokale economie te stimuleren in Welgelegen/ Den Hommel? Een idee waarbij je eventueel samenwerkt met andere ondernemers uit de wijk? Stuur je idee met begroting via de mail naar info@welgelegen-utrecht.nl. En wie weet zien we je idee dit jaar schitteren in de wijk!

 

 

IMG  111855639084