Elisabeth

Bureau BALANS

Vanuit haar werkkamer in Welgelegen, aan de Bartoklaan, bereidt Elisabeth Brouwer van Bureau BALANS haar pelgrimstochten in Roemeniƫ voor. Deze bijzondere manier van zingeving en stilte zoeken heeft zijn oorsprong in 2002.


Haar loopbaan begon ze als arbo-adviseur in de landbouw, daarna in Mozambique en later bij het WKZ en het UMC Utrecht waar ze zich specialiseerde in het begeleiden van medewerkers met problemen op het gebied van psychische en emotionele belasting. In 2003 zei ze haar baan bij het UMC Utrecht op en begon Elisabeth als zelfstandig ondernemer. Op zoek naar het thema bezieling in je werk kwam ze via een retraite in een klooster in Vught in aanraking met kloosters. De stilte en schoonheid op deze plek raakte haar en ze besloot daar verder in te gaan zoeken voor haar eigen onderneming. Via haar man kwam ze erachter dat er in Roemenië veel oude kloosters zijn. Spontaan gingen ze met zijn tweeën tijdens de kerst van 2002 op bezoek bij een klooster in Roemenië. Ze werden niet verwacht maar Elisabeth werd zo geraakt door de goddelijke schoonheid van deze plek dat het lukte om de nonnen te overtuigen ze een paar dagen op te nemen in hun gemeenschap. 

 

Er was een non die goed Engels sprak en haar vertelde over het grote aantal kloosters in Roemenië. Na een zoektocht ontdekte ze een regio in het Noorden waar meerdere kloosters dichtbij elkaar liggen en waar van oudsher zelfs routes zijn naar kloosters in de omgeving die met tekens aangegeven stonden op vervaagde oude borden. Ze ging op onderzoek uit en hieruit ontstonden de pelgrimstochten in Roemenië. Vanuit 2 kloosters worden wandelingen ondernomen naar andere kloosters in de omgeving. Al sinds 2004 organiseert Bureau BALANS  deze tochten meerdere keren per jaar. Daarnaast kun je sinds 2009 ook retraites volgen in een bijzonder klooster in België waar ook vieringen worden gehouden volgens de Byzantijnse rite, zoals in de kloosters in Roemenië.

 

Vanuit haar werk als arbo-adviseur op het gebied van psychische en emotionele belasting, haar studie Religiewetenschappen die ze afsloot met een Masterthesis over stilte, en de begeleiding van de vele deelnemers aan de pelgrimstochten en retraites is ze in 2018 vrouwen gaan coachen die vastlopen in hun werk en op zoek zijn naar zingeving in het werk. 

Vanuit haar liefde voor schoonheid en harmonie heeft ze in 2014 een opleiding gevolgd die De Taal van kleding heet. Met deze methode toont ze haar coachingsklanten aan het eind van het traject hoe je jezelf en kwaliteiten van jezelf zichtbaar kunt maken in de wijze waarop je je kleedt.

 

Al deze diensten: de retraites, pelgrimstochten en het coachen van vrouwen komen samen in Bureau BALANS waarin het verbindende thema zingeving is. Bij de pelgrimstochten en de retraites gaat het om persoonlijke zingeving. Bij de individuele coaching ligt het accent op zingeving in het werk. Feit is dat bij Elisabeth zingeving in het leven centraal staat. 

Haar coaching bureau is gehuisvest op een prachtige en stille plek in een hofje van een voormalig klooster aan de Breedstraat in Utrecht. Ben je benieuwd naar wat Elisabeth voor jou kan betekenen? Neem dan snel een kijkje op haar website www.bureaubalans.eu