Joost Aarendonk

Aarendonk Schilderwerken en Vastgoedonderhoud

Op de hoek van de Pijperlaan is een enorme kleurrijke graffiti-schildering aangebracht. Je bent er vast wel eens langsgefietst of langsgereden! Deze prachtige urban-stijl schildering is onderdeel van de zijgevel van de woning én het schildersbedrijf van Joost Aarendonk. Joost had langere tijd last van graffiti die op zijn muur werd gespoten. Niet de beste reclame voor een huisschilder! Omdat Joost handiger is met de kwast dan met de spuitbus, vroeg hij graffiti-kunstenaar ‘Janisdeman’ om zijn gevel te verfraaien. Het heeft gewerkt; de gevel ziet er gaaf uit, dwingt respect af én is sindsdien graffiti-vrij!


Kleurrijke garages

Wellicht herken je Joost zijn vakmanschap ook van de ‘kleurrijke garages’, het winnend project van Het Beste Idee Van Welgelegen 2020’. Een idee van bewoner en grafisch designer Myra Manintveld, uitgevoerd in samenwerking met 'Jan is de man' en de bekende schilder uit de wijk; Joost. Joost heeft de vele garages van diverse vrolijke kleuren voorzien. Het doel was de omgeving bij de Elgarlaan fraaier en veiliger te maken voor spelende kinderen. En dat is gelukt!

 

Jarenlange ervaring en plezier in schilderen

In 2009 kwam Joost, na een flinke verbouwing, te wonen in het huis op de hoek van de Pijperlaan. Hier is ook zijn bedrijf, Aarendonk Schilderwerk & Vastgoedonderhoud, gevestigd. Hoe het allemaal begon? In 1996 schilderde hij al met veel plezier bij een bevriende schilder. Na drie jaar in de leer te zijn geweest, zette hij in 1999 Aarendonk Schilderwerken op. Hij richtte zich toen voornamelijk op regulier schilderwerk: ‘Het schilderen vond en vind ik hartstikke leuk en heb ik goed in de vingers… Op een gegeven moment kreeg ik steeds meer nieuwe aanvragen bij.’ Inmiddels heeft Joost een heel topteam verzameld van vijf vakmannen en een vakvrouw, die fulltime werken.

 

De laatste jaren is steeds meer vastgoedonderhoud bij gekomen zoals renovatie- en verbouwingswerk. Denk hierbij aan het vervangen van ramen, deuren en kozijnen. Maar ook aan het zetten van glas en glas-in-lood, timmerwerk en het aanpakken van houtrot. Joost:  ‘De vraag naar voorbereidingen, aftimmeren en het aanleggen van elektra is toegenomen. Maar ook het bouwen van badkamers, keukens en toiletten, stukadoren hebben een vlucht genomen!’ Joost timmert zowel letterlijk als figuurlijk hard aan de weg met zijn bedrijf! En hij heeft er plezier in, samen met zijn team. Verder zijn duurzaam en lokaal ondernemen belangrijke thema's voor Joost: 'We gebruiken alleen de beste producten die lang meegaan. Ook gaan we zorgvuldig om met afval door het te scheiden. En kwasten spoelen we niet uit'. Zo werkt Joost alleen in de regio Utrecht, om de reisafstanden en de uitstoot van CO2 beperkt te houden. 

 

Wens voor Welgelegen / Den Hommel

Joost woont prettig in Welgelegen. Voor Welgelegen wenst hij een fijne, opgeruimde, groene buurt, wat de buurt grotendeels al is.

 

Totaalpakket: duurzaam schilderwerk én onderhoud

Is jouw woning toe aan een schilderbeurt en of verbouwing? Joost en zijn team van vakmensen staan voor je klaar om je te ontzorgen! Vraag vrijblijvend een offerte aan. Aarendonk Schilderwerken en Vastgoedonderhoud is dé partner voor duurzaam onderhoud van jouw droomhuis!