Feestelijke opening Poort van Welgelegen 30 oktober

Event
18 oktober 2021

Feestelijke opening Poort van Welgelegen 30 oktober

 

Op zaterdag 30 oktober van 11:00–13:00 uur vindt de feestelijke onthulling van tegelkunstwerk ‘Poort van Welgelegen’ plaats. Startlocatie van de muzikale optocht is bij hoek Park Welgelegen/ Peter Schathof. De locatie van de openingshandeling is onder de Sowetobrug, nabij Kanaalweg 80. Ben je er ook bij? Zie programma onder.

Poort esther 111895124296

Kleurrijke opknapbeurt

De Sowetobrug is gelegen in stadsdeel Welgelegen. De tunnel onder de brug door is een plek waar dagelijks vele fietsers, voetgangers en auto’s passeren; de zogenaamde Poort van Welgelegen! Het fietspad dat door de tunnel loopt, is onderdeel van de hoofdfietsroute Nieuwegein – Maarssen. Deze tunnel was vaak donker, vochtig en regelmatig vol met graffiti. Daar is nu verandering in gekomen!

 

Warm persoonlijk welkom in de wijk

‚ÄčFietsers, voetgangers en automobilisten rijden nu een warm kleurrijk welkom tegemoet, wanneer ze Welgelegen binnenkomen. Lokale ontwerper/kunstenaar Esther Derkx maakte het ontwerp van het bijzondere tegelkunstwerk. Ook droegen diverse lokale bewoners en ondernemers bij aan het kunstwerk. Zo hebben zij een losse tegel of een tegelrij geadopteerd.

Uitreiking van mini-tegels tijdens de opening
Als dank voor hun donatie ontvangen donateurs van een losse tegel een mini-tegeltje uit het tegelkunstwerk dat ze zelf kunnen uitkiezen tijdens de opening. Donateurs van een tegelrij zien het logo van hun bedrijf terug in het tegelkunstwerk in de tunnel en mogen ook een mini-tegel ophalen tijdens de opening.

Programma

 

10:45 verzamelen bij startpunt hoek Park Welgelegen/ Peter Schathof

11:00 start muzikale optocht met Tutti Saxi, langs Tafelen bij Welgelegen

11:40 aankomst bij Sowetotunnel, onder de Sowetobrug, nabij Kanaalweg 80

11:50 welkom Esther (ontwerper)

12:00 praatje en aansluitend openingshandeling door wethouder Lot van Hooijdonk

12:15 Proosten! Tutti Saxi speelt een kwartier na de officiële opening

12:20 ophalen mini tegeltjes door de adopteurs van een tegel

13.00 afsluiting

 

Kom je ook?

 

Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door het initiatievenfonds van de gemeente Utrecht, Ondernemerscollectief Welgelegen en het Ondernemersfonds Utrecht.

Poort brug 111895124179