Wat zijn jouw dromen en ideeën voor Welgelegen?

Over de wijk
22 april 2022

Op 12 april vond de geslaagde brainstormsessie plaats met diverse leden van ons ondernemerscollectief in het prachtige Landhuis in de Stad! Vele mooie ideeën zijn naar boven komen borrelen voor de wijk. En zo ook de belangrijke kernwaarden en thema’s. Dit jaar is toevallig ook het lustrumjaar van OCW; we bestaan vijf jaar! Het was dus hoog tijd om onze kernwaarden samen te herzien. 

 

Welgelegen is een karakteristieke wijk met een grote diversiteit in type bebouwing, straatbeeld en zo ook het type ondernemer. Ook zijn vele lokale ondernemers en zzp’ers tegelijkertijd bewoner. Je kunt je voorstellen dat het een uitdaging is om de juiste pijlers aan te houden voor de wijk.

 

De oorspronkelijke pijlers van ons ondernemerscollectief zijn: samenwerking, werkgelegenheid, sport, identiteit  en veiligheid. Op welke pijlers gaan wij ons nu en de komende jaren, richten? Waar hebben wij, ondernemers uit Welgelegen, behoefte aan?

 

De brainstromsessie met de betrokken leden was erg dynamisch. Opmerkelijk was dat meerdere thema’s en behoeftes als rode draad in het groene Welgelegen vaker genoemd zijn (zie onder). Zie ook de daaraan gekoppelde kernwaarden/ thema’s:

 

-        Een eigen signatuur van de wijk (identiteit, esthetiek)

-        Meer verbinding in de wijk, met zowel ondernemers als bewoners (verbinding)

-        Een mooie, fijne verblijfplaats (esthetiek, duurzaamheid, veiligheid).

-        Meer samenwerken en samen werken met ondernemers (samenwerking)

-        Een centraal punt in de wijk waar ondernemers spontaan samenkomen (creativiteit, verbinding, samenwerking)

-        Circulair ondernemen (duurzaamheid, samenwerken)

Schermafbeelding 2022 04 22 om 18.13. 111878955685

Meer verbinding met andere lokale ondernemers èn bewoners, veel samenwerken, samen werken én samen bouwen! En alle andere bovengenoemde wensen. Hoe zien we die voor ons?

 

Een fijne verblijfplaats: Een mooie, fijne locatie om langer in te verblijven, zorgt voor een prettige sfeer. En een prettige sfeer zou indirect dan ook weer voor meer veiligheid zorgen.

 

Een eigen signatuur van de wijk: Welgelegen is rijk aan kunst in de openbare ruimte. Denk aan de schildering van het Ibis Hotel, de kleurrijke garages aan de Elgarlaan, maar ook de picknicktafels van Tafelen in Welgelegen en de Poort van Welgelegen. Zo zijn er meerdere locaties en voorwerpen in de wijk die een vleugje kleur en Welgelegen-eigens kunnen gebruiken. Eventueel gekoppeld aan een QR-code met (historische) informatie uit de wijk.

 

Het fijn verblijven in de wijk: Denk aan diverse veranderende routes, te voet en of te water. Fijne, veilige wandelroutes voor bewoners met of zonder kinderen langs groen, bloemen en kronkelpaadjes. Maar ook mooie, representatieve wandelroutes voor ondernemers en zzp’ers langs mooie plekjes in de wijk. Eventueel in combinatie met een creatieve teken-workshop. En last but not least een gezellige vaarroute met buurtgenoten en of collega’s. Wellicht kunnen al deze routes terug gevonden worden in de Welgelegen- app?

 

Een centraal punt voor ondernemers in de wijk: Een (creatieve) broedplek, daar waar ondernemers spontaan samen kunnen komen. Dit zorgt weer voor meer verbinding en samenwerking om samen iets (circulairs) op te bouwen.

 

Denk en beslis mee! 

Wat zijn jouw ideeën en dromen voor Welgelegen? We zijn nog niet klaar! Wil je ook actief meedenken en meebeslissen? En ben je ondernemer of zzp’er? Stuur dan een e-mail naar info@welgelegen-utrecht.nl. Ook als je lid wil worden van onze betrokken club ondernemers en zzp’ers voor slechts €10,- per jaar, stuur gerust een berichtje of spreek een van ons aan!


#mooiwerkenhier #mooiwonenhier #mooisamenwerkenhier #welgelegen#denhommel #verbinding #circulairondernemen #duurzaamheid

Met dank aan Ondernemersfonds Utrecht.

 

Schermafbeelding 2022 04 22 om 18.12. 111878955213