Succesvolle kick-off

Afbeelding

Succesvolle kick-off

27 januari 2017
Donderdag 26 januari vond de kick-off plaats voor het ondernemersfonds in de wijk Welgelegen. Samen met een twintigtal ondernemers uit de wijk is er een hele middag gesproken over hoe gezamenlijk het ondernemers klimaat in de wijk geoptimaliseerd kan worden.

Iedere ondernemer draagt jaarlijks financieel bij aan het ondernemersfonds voor de wijk Welgelegen. Doelstellingen van het ondernemersfonds zijn het samen ontwikkelen van mooie plannen, het meebeslissen over de bestedingen uit dit fonds en een breed draagvlak creëren onder de ondernemers in de wijk.

 

Het culinaire hart van Welgelegen was de plek waar je moest zijn! De mensen van restaurant Kantien aan de Ravellaan verdienen een pluim voor de gastvrijheid en verzorging van deze kick-off bijeenkomst.

 

Remco  Sietsma van Outing Holland leidde de aanwezigen door de middag. 

 

Tijdens de ludieke kennismakingsronde bleek dat de ondernemers in Welgelegen zeer divers zijn. Niet alleen wat betreft hun leeftijd, maar ook is er een grote variatie in het soort ondernemingen dat zij hebben. De ene ondernemer is een nieuwkomer in de wijk, anderen ondernemen al heel wat jaren in Welgelegen. Niet alle ondernemers wonen ook in de wijk. Deze diversiteit maakt het extra spannend.

 

Ben Boertje van het Gilde Utrecht heeft verteld over de boeiende ontstaansgeschiedenis van de stad Utrecht en hoe de wijk Welgelegen historisch is ontstaan. 

 

Rob van Dam, Urban Designer en docent aan de HvU nam ons aan de hand van foto’s mee op een inspirerende tocht door de wijk. Welgelegen is een wijk met sterke punten. Wat opvalt is dat de wijk Welgelegen in het centrum van Utrecht ligt en veel openbare ruimte, groen, en mooie woon- en bedrijfsgebouwen heeft. De wijk is Wel gelegen. Toch vreemd dat de wijk niet echt bekend is in de stad Utrecht. Hier liggen kansen!

 

Maar Rob liet ook minder fraaie  beelden van de  wijk zien:  Niet zo mooie, fantasieloze gebouwen, een veelheid aan rommelige parkeerterreintjes die alles behalve gastvrijheid uitstralen (“kijk uit voor inbrekers” en “wegsleep” bordjes, sowieso erg veel bordjes!). Een diversiteit aan hekwerken en (nutteloze) hekjes. Behoorlijk droeve plekken in de wijk waar genoeg kansen liggen om Welgelegen op de kaart van Utrecht te zetten. Het groene karakter van de wijk, in combinatie met de veelheid aan openbare ruimte, de (toekomstige) boulevard langs het kanaal, allemaal mogelijkheden om zowel het ondernemen als het wonen en verblijven (recreeeren)  in Welgelegen geweldig te maken. Welgelegen: het “Central park” van Utrecht!

 

Over het nut van een ondernemersfonds voor de wijk Welgelegen, hoe de ondernemers zich zouden kunnen verenigen en de bijdrage die ieder zou willen leveren waren onderwerp van een brainstormsessie waarbij iedereen ook  vrij-uit zijn dromen voor hun wijk kon uitspreken. “Als ik kon toveren…..”

 

Dit leverde genoeg ideeën en enthousiasme op om samen verder te gaan. 

 

Het vergroten van de leefbaarheid, de veiligheid en het verfraaien van het uiterlijk van de wijk zijn uitdagingen waar voor het ondernemersfonds zich sterk voor zou willen maken. Wist je bijvoorbeeld dat Welgelegen van alle wijken in Utrecht de minste kunst in de openbare ruimte heeft? Dat personeel zich na sluitingstijd onveilig voelt langs de slecht verlichte straten in de wijk?  Zou het niet leuk zijn om gezamenlijke activiteiten met en voor bewoners én ondernemers in de wijk te organiseren? De Tennnisvereniging en de Bridgebond gaan ervoor!

 

Het vermakelijke muzikale en visuele optreden van Leon Giesen alias Mondo Leone liet ons een beetje door zijn bril naar de wereld kijken. Ongewone, gewone dingen inspireren hem. Mensen die iets belangeloos doen om de wereld een beetje mooier te maken verdienen zijn “prijs met een gouden randje”. Dat vinden wij nou een toffe boodschap!

 

Heb je als ondernemer dit event gemist maar wil je je nog graag aansluiten om mee te beslissen over de bestedingen uit het ondernemersfonds en op de hoogte te blijven? Je bent van harte welkom. Meld je hier aan!Meer nieuws